5 voordelen van betalen met je zakelijke creditcard

5 voordelen van betalen met je zakelijke creditcard

Het is fijn om als ondernemer een zakelijke bankrekening te hebben. Zo kun je jouw inkomsten en uitgaven goed gescheiden houden. Maar is het dan ook nodig om een zakelijke creditcard aan te vragen? Wat zijn daar de voordelen van?

1. Nu kopen, later betalen 

Als ondernemer ben je niet zeker van een vast salaris per maand. Je kunt bijvoorbeeld te maken krijgen met facturen die nog niet betaald zijn, waardoor je even wat zuiniger aan moet doen. Maar jouw betalingsverplichtingen stoppen dan niet meteen. Met een creditcard kun je dan wél alvast een aankoop doen, maar deze pas aan het einde van de maand betalen. Dit kan net even wat lucht geven. 

2. Aankopen in het buitenland

Koop je bijvoorbeeld een Engelstalige cursus of huur je een hotelkamer voor een internationaal seminar? Dan is een creditcard onmisbaar. Voor aankopen buiten Nederland wordt vrijwel altijd een creditcard gevraagd. En daar wil je dan liever niet je persoonlijke creditcard voor gebruiken. 

3. Medewerkers hoeven niets voor te schieten

Heb je medewerkers? Dan is een zakelijke creditcard ontzettend handig bij het doen van uitgaven. Het kan zijn dat je medewerkers bijvoorbeeld gaan lunchen met een klant en vervolgens de lunch betalen, of dat ze ergens naartoe moeten reizen en de kosten voor vervoer betaald moeten worden. Met een creditcard hoeven medewerkers dit niet meer zelf voor te schieten.

4. Aflevergarantie en aankoopverzekering

Vaak is aan een zakelijke creditcard een aankoopverzekering gekoppeld. Als je spullen koopt met jouw creditcard zijn deze de eerste tijd dus verzekerd. De dekkingstijd verschilt wel per creditcard. Daarnaast kun je kiezen voor een creditcard met aflevergarantie. Betaal je hiermee? Dan kun je altijd de hulp inschakelen van de creditcardmaatschappij als bestelde spullen onverhoopt toch niet worden geleverd. 

5. Zakelijk en privé gescheiden

Sinds 1 juli 2020 is het niet meer mogelijk om een particuliere creditcard te gebruiken voor zakelijke uitgaven. Wordt dit toch gedaan? Dan mag de creditcardmaatschappij de pas zelfs blokkeren. Als je betaalt met een zakelijke creditcard houd je automatisch je privé en zakelijke uitgaven gescheiden.